сряда, 2 март 2011 г.

Видях го случайно и спрях,

за да го снимам -изхвърлен, самотен и празен;
А бил е център на нечии дом;видял е и сълзи, и смях;поемал е псувните към някой политик или пък страстите към някой сериал...

Чул е навярно и -"Аман от простаци,всеки си хвърля, където поиска...мръсотия до шия..."

Видях го случайно,но той бе там неслучайно;
Беше съвсем нарочно изхвърлен;

6 коментара:

Ясмина каза...

тъжен телевизор, може би по-тъжен дори от коледна елха... и колко много сняг!

изведнъж си представих как споделяш неслучайности и от Китай, би било много интересно :)))

Dim каза...

снимката е правена миналата седмица:)))тук беше много бяло:))изглеждаше чисто-макар и за кратко:)))към китай поемам скоро;оттам има много за споделяне-друг свят е просто:))

bay Ilia каза...

ох, като кадър от руски филм ми дойде... по скоро грузински - от времето на Мимино и Дървото на желанията...
Dim, поемаш към китай значи :) много ми трябва някаква китайска приказка - в младежкия дом имам театрална студиа, там има и много добра школа по ушу и с ръководителката и отдавна искаме да направим нещо заедно - тъкмо съм в процес на търсене на хубава приказка или мит за драматизация.... пък и темата на тазгодишното лятно театрално училище за деца в неравностойно положение в Широка Лъка е Китай...

Dim каза...

само дай нишан какво да потърся:))аз редовно отпрашвам за китай:))вече 7 години по 2-3 пъти годишно:)))с най-голямо удоволствие ще подам ръка за такова начинание:))

bay Ilia каза...

ами аз имам бая дебела колекция от приказки на народите, самият аз пиша детски пиеси и приказни истории, китайската митология я познавам чат пат от руски автори... ще ми се да се захвана с нещо, което е познато на китайците и ще им е интересно дза го видят направено от европейци - учителката по у-шу е специализирала в Шао Лин и се познава с китайския посланик - та шефът на младежкия дом ни мотивира да мислим малко комерсиално - не ще ли да може аджеба да се опитаме с подходящ спектакъл да се покажем в китай с помощта на посланика... аз само съм прелитал над китай на път за пхенян :))))
та търся нещо хем популярно там, хем податливо на драматизация тук... ушистите наистина са много добри - и в пластичните упражнения и в бойните умения с тояга и сабя - така че можем да бъдем бая автентични :)

megi каза...

Blagodarja